Vidaregåande skular opnar delvis 27.april

27. april blir vidaregåande skular opna for elevar på VG3 som følgjer yrkesfagleg løp i skule og yrkesfagelevar på VG2.

Opnar tidlegast 20. april

Møre og Romsdal fylkeskommune har bestemt det ikkje er aktuelt å opne dei vidaregåande skolane før tidlegast måndag 20.april.

Privatisteksamen under koronasituasjonen

Det er fortsatt uavklart om det blir gjennomført privatisteksamen i veke 17 eller ikkje. Kandidatene må vere førebudd på at eksamen både kan bli gjennomført og at den kan bli utsett.

Alle skriftlige eksamener på videregående skole er avlyst

I stedet for å bruke tid og ressurser på skriftlig eksamen denne våren, har regjeringen bestemt at skolene skal prioritere undervisning og god vurdering av standpunktkarakter.

Stengt til over påske

Regjeringa har bestemt at norske skular og barnehagar blir stengt til og med 13. april. Det betyr at heimeundervisninga fortsett ut neste veke. Deretter ventar ein velfortent påskeferie!

Informasjon om fråværsføring i Koronasituasjonen

Desse fylkeskommunale føringane gjeld inntil det eventuelt kjem statlege føringar for fråværsføring i Koronasituasjonen.

Legg opp til digital undervisning for elevar

All opplæring ved dei vidaregåande skolane vil frå fredag 13. mars verte gitt som heimeundervisning ved hjelp av digitale verktøy. Den enkelte skole vil følgje opp og legge til rette for at dette kan gjennomførast.

Skolen stenges

Helseministeren opplyste på pressekonferanse torsdag ettermiddag at alle skoler og barnehager stenges i samband med Korona-viruset.

Koronaviruset

Møre og Romsdal fylkeskommune har sett krisestab og følger situasjonen tett. Fylkeskommune tek situasjonen knytt til koronaviruset på alvor, og har frå i dag 11.mars sett i verk ytterlegare tiltak for å hindre smitte og spreiing av viruset. Det vil kunne bli sett inn nye tiltak på kort varsel.